Rólunk

Média

A Digart-M Kft. a Szegváriak Szegvárért Közösségfejlesztők Egyesülete jogutódjaként 2012. júniustól szolgáltat műsorokat, mint közösségi szolgáltató. A korábbi Civil Tv ekkor alakult át Szentes Televízióvá, a megváltozott közigazgatási szerkezethez igazítva. A térség gazdasági és egészségügyi központját jelentő Szentes város helyi televíziójaként kezdtünk szolgáltatni, mellette közigazgatási, közéleti, gazdaságfejlesztési témákban kiléptünk a korábban megszokott Szentes és Mindszent városok környezetéből és 2014-ben már – egyetértésben közéletünk szereplőivel – az új országgyűlési körzet valamennyi települését egy időben, akár élőben is elérhető műsorokkal jelentkeztünk. 2015-ben növekedésünk megállt, de pályázati segítséggel hetente beszámolunk Csongrád – Kunszentmárton – Sándorfalva települések történéseiről is. Műsorainkat az Invitel, a UPC, a TvNetTel és a Vidékháló juttatja el nézőinkhez. A minőségi szolgáltatás alapvető feltételeit a 2007-ben átadott kistérségi szélessávú optikai beruházások teremtették meg, erre alapozva adhattunk be sikeres MTVA Műszaki és Leader vidékfejlesztési pályázatokat, és minőségi paraméterekkel rendelkező eszköz hátteret építettünk ki. 16:9-es képarányban, HD minőségben szolgáltatunk. Különböző helyszínekről és több órán át vagyunk képesek élő adások szolgáltatására. Több interaktív, illetve közéleti eseményt közvetítünk szélessávú, illetve mobil internet kiépítésével rendelkező helyszínekről, általában Szentesről, de a térség érintett valamennyi településéről is.

Műsorgyártás

2013-ban kezdtünk el országos televíziós csatornákra műsorokat gyártani. Profilunkba a technikai sport, életmód és wellness magazinok tartoztak, tartoznak. A sikeres együttműködéshez kölcsönös előnyök alapján támogatókat keresünk.

Képzés

2014-ben és 2015-ben Szentesen, Mindszenten és Csongrádon tartottunk médiával kapcsolatos képzéseket, ezzel is előremutatóan próbáltuk megteremteni azt a személyi hátteret, amely a terület nagysága és szerteágazó volta indokol. A mindszenti és csongrádi helyszín kamerákkal, számítógépekkel rendelkezik, mindkettő a szentesivel összeköttetésben kábeles, belső hálózatként, illetve hálózati csomópontként működik.

A média ismeretek oktatásában a szentesi középfokú intézményekkel működünk együtt, nem mellesleg nyári gyakorlati képzést is végzünk.

A közösségi televíziózásban leírt tevékenységünk mellett ki kell emelni nemzetközi kapcsolatainkat. 2014 elején kezdtük el a heti együttműködést két szentesi testvérváros televíziójával. A romániai Újszentes (románul Dumbravita) Behela és szerbiai Bácska Topolya Express Chanel televízióval cserélünk műsorokat, indítottunk a három régió jellegzetességeit, közérdeklődésű eseményeit, látnivalóit bemutató műsorokat a heti 30 perces „Tájoló (Egymás mellett)” magazint. Mivel ennél a műsornál nem lehetett cél a bevétel orientáltság, ezen műsorok is mindhárom országban reklámok nélkül kerülnek adásba. A román kapcsolat képzéssel indult HURO pályázat keretében részt vettünk a helyi Tv megalkotásában, a személyzet betanítását 90 %-ban mi végeztük el, támaszkodva a korábbi elméleti és gyakorlati tapasztalatainkra.

w

Marketing, kommunikáció

A cég a megalakulását követő több projektben részt vett marketing stratégiák megalkotásában, illetve városmarketing javaslatok készítésében. Ugyancsak aktívan közreműködött üdülőközpontok terveinek összeállításában, valamint konkrét pályázati kommunikáció elvégzésében fővállalkozóként, illetve alvállalkozóként. 2013-2015 között Európai Uniós projektek rendezvényeit szervezte (táblák elkészítése, kihelyezése, sajtó nyilvános események, nyitó- és záró rendezvény, sajtótájékoztatók szervezése, kiadványok készítése, stb.).

 

2014-ben és 2015-ben konkrét kiállítások technikai lebonyolítása, az installációk és anyagok létrehozása, szállítása, berendezése, működtetése és a bontása, valamint raktárba szállítása történt meg Budapesten, Debrecenben, Belgrádban, Temesváron és St Augustinban.

Építési tevékenység

2014-ben a reklámpiac visszaesésével párhuzamosan építési tevékenységbe kezdtünk, aktívan részt vettünk a szentesi stúdió kiépítésében, hangszigetelésében, alvállalkozóként pótlólagos hőszigetelésekben, asztalos szakipari munkákban, illetve kültéri festésben.